19 martie 2011

Academia Vampirilor - Vampire Academy Richelle Mead

Vol I: Academia Vampirilor
Academia Sf. Vladimir nu este o scoala ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns in strafundurile padurilor din Montana, in care moroii (vampirii vii si nemuritori) sunt educati in tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumatate oameni, jumatate vampiri) sunt antrenati sa-i apere de atacurile sangeroase ale strigoilor (mortii vii), cei mai inspaimantatori si mai periculosi vampiri.
Rose Hathaway, o fata dhampir se pregateste sa devina garda de corp pentru cea mai buna prietena, printesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur si epuizant, iar pe langa intrigile si coploturile Academiei, situatia ei se complica din cauza unei idile tainuite si interzise. Avand o legatura psihica iesita din comun, cum nu s-a mai intalnit de secole, cele doua eroine incearca sa faca fata amenintarilor.

Vol II: Initierea
Un atac al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzoriu sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor.

Vol III: Atingerea Umbrei
Lissa Dragomir etse o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietenea a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi care si-ai jurat s-o faca asemenea lor.
Opremonitie intunecata incolteste in mintea lui Rose si umbrele fantomatice prevestesc un rau cumplit ce se apropie tot mai mult de portile de fier ale Academiei. Strigoii strang cercul si cer razbunare pentru vietile luate de Rose. Intr-o lupta mai apriga decat cel mai infricosator cosmar, Rose va trebuie sa aleaga intre viata, dragostea si cele doua fiinte care conteaza cel mai mult pentru ea.

Vol IV: Juramantul de Sange
Dragostea si loialitatea sunt mai puternice decat legaturile de sange. Pana unde va fi capabila Rose sa mearga pentru a-si tine juramantul?

Vol V: Limitele Spiritului
Dupa o lunga si tulburatoare calatorie pana in orasul natal al lui Dimitri din Siberia, Rose s-a intors la Sf. Vladimir si la cea mai buna prietena Lissa. Sunt in pragul absolvirii, iar fetele de-abea asteapta ca viata de dincolo de portile de fier ale Academiei sa inceapa. Dar inima lui Rose inca mai tanjeste dupa Dimitri si stie bine ca el pandeste ascuns undeva, nu departe.
Nu a reusit sa-l ucida atunci cand a avut sansa, iar acum cele mai rele temeri ale ei, sunt pe cale sa se adevereasca, Dimitri, acum strigoiul o vaneaza.

Vol VI: Sacrificiul Final
Regina a murit si lumea moroilor nu va mai fi niciodata la fel. Pe Rose, victima unei inscenari, o asteapta executie nedreapta, se pare ca nici Dimitri nu o mai poate salva acum... iar Lissa este implicata intr-o lupta pe viata si pe moarte pentru tronul regal.
Fetele se vad nevoite sa se bazeze pe dusmani si sa-i puna sub semnul intrebarii pe cei in care aveau incredere.
Editura: Leda


3 comentarii:

  1. Anonim1/16/2012

    as vrea sa apara si academia vampirilor cu revista bravo

    RăspundețiȘtergere
  2. cele mai tari carti cu vampiri

    RăspundețiȘtergere
  3. nu inteleg de ce nu e mai populara seria asta, eu una o ador

    RăspundețiȘtergere