14 martie 2011

Cronicile Wardstone - Joseph Delaney



Vol I: Ucenicul Vraciului                                                          

Ucenicul Vraciului este Thomas Ward, un baiat de 12 ani care isi face ucenicia la un vraci batran si aspru. Ucenicia lui este grea, dar intr-o zi va deveni un exorcist care alunga strigoii, prinde si inchide duhurile rele si vrajitoarele. Fiind al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, el poate vedea lucruri si creaturi pe care oamenii obisjuiti nu le vad. Thomas este pus la grea incercare in confruntarea cu cea mai rea vrajitoare din tinut, Mama Malkin. Va reusi, oare, sa scape din iadul care se dezlantuie? Povestea este plina de mister si suspans.

 Vol II: Blestemul Vraciului
In al doilea roman din Cronicile Wardstone, Thomas si mentorul sau au de infruntat cea mai temuta creatura a raului: Urgia, care incearca sa scape din catacombele de sub catedrala din Priestown. Dar nu numai fortele intunericului ii ameninta pe cei doi, ci si marele inchizitor este pe urmele lor. Cand mentorul sau este prins si condamnat la moarte Thomas incearca cu ajutorul prietenei sale Alice, sa-l salveze si in acelasi timp, sa-l apere de un cumplit blestem.


Vol III: Secretul Vraciului
Cand vremea se raceste si noptile se scurteaza, Vraciul primeste un mesaj de la un vizitator a carui identitate e tinuta sub tacere. Tom nu stie de ce tainicul ravas il supara din cale-afara pe magistrul sau, dar vraciul il anunta, imediat dupa aceea ca e timpul sa se mute de la Chipenden la casa lui de iarna din Anglezarke. Aceasta casa este sinistra, neprietenoasa, prea aproape de intuneric cu o pivnita adanca in care sunt inchise mai multe vrajitoare si duhuri rele. Pe masura ce iarna se inaspreste, Tom descopera din ce in ce mai multe lucruri despre trecutul magistrului sau si despre misteriosul vizitator care se pare ca este dusmanul de moarte al vraciului.

Vol IV: Batalia Vraciului
Vrajitoarele din Pendle vor sa stapaneasca lumea si se zvoneste ca trei dintre cele mai puternice clanuri de vrajitoare s-au unit pentru a conjura o forta malefica de neinchipuit. Impreuna, ar fi in stare sa aduca in lume intunericul intruchipat - pe Diavolul insusi.







Vol V: Greseala Vraciului

Comitatul devine un loc tot mai periculos, asa incat Tom este trimis de magistrul sau in nord, pentru a studia cateva luni cu un alt vraci, Bill Arkwright. Metodele acestuia sunt mai neortodoxe, dar a pregatit la vremea lui multi ucenici, iar acum a venit timpul sa faca acelasi lucru si pentru Tom. Cand cel rau isi trimite fiica, pe cumplita vrajitoare Morwena, sa-l ucida pe baiat, Bill face o greseala si Tom este nevoit sa-si infrunte singur dusmanii. Veaciul si Alice ii sar in ajutor, dar vor putea oare infrunta o asemenea putere intunecata?

Vol VI: Sacrificiul Vraciului
Prima datorie a lui Tom ca ucenic al Vraciului, este sa apere Comitatul de intuneric. Dar acum mama are nevoie de ajutorul lui in tara ei natala Grecia. Una dintre cele mai periculoase din Vechile Zeitati, Ordeen , se pregateste sa se intoarca acolo, aducand cu ea macel si pustiire. Dar si Diavolul este liber in lume si daca isi uneste fortele cu Ordeen, asupra pamantului se va pogori o noua era a intunericului.




Vol VII: Cosmarul Vraciului
Vraciul a fost mereu neclintit ca un turn, luptand impotriva intunericului ca sa protezeje Comitatul si tinuturile de dincolo de el. Dar totul e pe cale sa se schimbe. Din pretioasa lui biblioteca n-a ramas decat un morman de cenusa, osoasa Lizzie a scapat din putul in care fusese inchisa si pentru prima data, Tom e martor la esecul magistrului sau- nu o data, ci de doua ori. Sunt zile intunecate dar noptile si mai si. Bantuit de vise Vraciul are o premonitie: Lizzie va deveni atotputernica, iar temerile sale par a se adeveri.



Vol VIII: Destinul Vraciului
 Au trecut trei ani de cant Thomas Ward a devenit ucenicul Vraciului. A luptat cu stafii, vrajitoare, demoni şi chiar cu stăpânul întunericului şi are în continuare o mulţime de duşmani. Diavolul e pe urmele lui, aşteptând doar un moment de slăbiciune si înfricoşătoarea Morrigan, zeiţa vrăjitoarelor, l-a avertizat să nu mai pună niciodată piciorul pe teritoriul ei, Irlanda. 
Dar acum războiul se dă în Marea Britanie, iar Tom şi prietenii săi, Alice şi Vraciul, trebuie să se îndrepte spre Irlanda, unde întunericul e dezlănţuit. Nimeni nu e de încredere. Va putea oare Tom să învingă creaturile care îl vânează atât de aprig?

 Amintirile Vraciului
John Gregory este cel de-al saptelea fiu al celui de-al saptelea fiu, ceea ce inseamna ca el poate vedea si simti toate creaturile intunericului.
In cartea de fata, povesteste ca in tineretea sa a trecut printr-o intamplare primejdioasa, imprejurarea in care l-a cunoscut pe Vraciul de la acea vreme.
Nu peste foarte mult timp, destinul lui avea sa se schimbe.






Povestile Vraciului - Vrajitoarele

Ani de zile Vraciul a ocrotit Comitatul de stafii si duhuri , dar mai ales de vrajitoare. Iata cinci povesti intunecate si inficosatoare cu vrajitoare, din colectia personala a vraciului. Aceste povesti iti vor ingheta sangele in vine si te vor inspaimanta pana in maduva oaseler.

Bestiarul Vraciului - The Spooks Bestiary









Editura: Corint Junior

2 comentarii: