30 martie 2011

Vechiul Regat - The Old Kingdom Garth Nix

Vol I: Sabriel
Cine ii apara pe cei vii cand mortii se ridica...? Necromantul Abhorsen, singurul care ii calauzeste pe morti carte somnul de veci, a disparut, iar mortii ameninta sa se intoarca in lumea celor vii.
Singura care ii poate intoarce inapoi spre drumul somnului de veci este Sabriel, fiica necromantului. Pentru a-si gasi tatal, tanara este gata sa infrunte toate pericolele acestei lumi si a celei... de dincolo. Dar pentru a infrunta aceste pericole trebuie sa fie pregatita.

Vol II: Lirael
Lirael nu s-a considerat niciodata o adevarata fiica a Clayr. Parasita de mama si nestiind cine-i e tata, Lirael nu se aseamana cu nimeni din numeroasa ei familie ce locuieste in Ghetarul Clayr. Nici macar nu e in stare sa prevada viitorul, asa cum pot face toti cei din Clayr. Chiar si asa in mainile ei se afla soarta Vechiului Regat.
Aceasta va trebui sa porneasca la indeplinirea unei misiuni periculoase, amenintata mereu de umbrele rele ce se intind peste Regat. O misiune ce ameninta sa rupa barierele dintre viata si moarte. Lirael va trebui sa gaseasca curajur de a-si descoperi destinul.

Vol III: Abhorsen
Daca nu esti protejat vei fi la mila elementelor magice libere, acestea sunt periculoase peste imaginatie rugandu-se pentru viata, dincolo de zidurile mortii. Lirael isi pune din nou viata in pericol pentru a salva Vechiul Regat cu speranta ca moartea si sufletele rele vor fi puse la adormire pe vecie.
Editura: Rao

3 comentarii: