21 martie 2011

The Chronicles of Prydain - Lloyd Alexander

The Book of Three vol I: Inspirat din mitologia galeza, urmeaza aventurile tanarului Taran care este in grija gardianului sau Dallben si a fermierului Coll. Taran este satul de munca la ferma si isi doreste sa devina un mare erou ca cel din lecturile citite din misterioasa carte The Book of Three. In timp ce tanarul lupta cu fortele raului, intruchipat de Arawn Lordul Mortii, isi da seama ca viata pe care o doreste este cea de la ferma ca simplu om si din cand in cand sa-i fie viata piperata cu cate-o aventura.

The Black Cauldron vol II: Continua povestea lui Taran care ajuta la incercarea de a gasi vasul magic care poate crea legiuni ale mortii.

The Castle of Llyr vol III: Tanarul descopera iubirea, dar crede cu tarie ca nu e indeajuns de bun pentru Eilonwy, fata pe care o iubeste.

Taran Wanderer vol IV: Pentru a putea fi cu Eilonwy, Taran pleaca in cautarea parintilor lui de care nu a stiut niciodata nimic.La sfarsitul peripetiilor prin care trece descopera ca nu mai este un adolescent ci un adevarat barbat.

The High King vol V:  In ultimul carte din seria acestor aventuri protagonistul se alatura misiuni de a-l distruge o data si pentru totdeauna pe lordul Mortii Arawn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu