21 martie 2011

Cronicile familiei Austin - The Austin Family Chronicles Madeleine L'Engle


Meet the Austins vol I: este primul volumul aparut in anul 1960, din Cronicile familiei Austin. In acest prim volum facem cunostinta cu personajele principale Vicky Austin si cei trei frati John Austin fratele cel mare, Suzanne surioara de 9 ani, mezinul familiei Austin, Robert de 4 ani si Maggy Hamilton o copila orfana foarte rasfatata si rautacioasa care incurajeaza copii familiei Austin sa ii urmeze comportamentul rautacios si rasfatat. Vicky este singura care reuseste sa fie stapana pe sine si incearca sa puna casa la ordine asa cum era ea inainte de venirea orfanei Maggy. Intamplarile in aceasta carte sunt episodice si in fiecare capitol este vorba de o alta intamplare sau alta poveste a copiilor Austin.

The Moon by Night vol II: Continua aventurile copiilor Austin cu intamplari amuzante si normale in excursie alaturi de parintii lor.

The Young Unicorns vol III: Este primul volum din Cronicile familiei Austin in care personajul principal este Josiah Davidson poreclit Dave, un tanar foarte inteligent, prieten cu copii familiei Austin.

A Ring of Endless Lights vol IV: Vicky revine ca personaj principal al povesti si ne este descris cum incearca sa descopere dragostea, sa inteleaga universului si mecanismul vietii, in timp ce bunicul ei este pe moarte.

Troubling a Star vol V: Este ultimul volum din Cronicile familiei Austin care relateaza aventurile si pericolele intalnite de Vick in incercarea de a ajunge in America.
Nu au fost publicate in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu