17 martie 2011

Jocurile Foamei - The Hunger Games Suzanne Collins


Vol I: Jocurile Foamei - The Hunger Games

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?
Intr-un viitor apocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem, Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros numit Jocurile Foamei. Douazeci si patru de persoane sunt luate de langa familiile lor si aruncati intr-o lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar o singura persoana se va intoarce acasa faimos, bogat si ... in viata. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

Vol II: Sfidarea - Catching Fire

Katniss si Peeta au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima oara in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, dupa toate incercarile infruntate, convinsi ca au castigat o viata sigura si decenta pentru ei si familiile lor, spera ca va urma o lunga perioada de pace, Dar, in timp ce Katniss si Peeta parcurg obligatoriu Turul invingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor. Iar in ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Cand sunt aruncati din nou in Jocurile Foamei, Katniss si Peeta lupta pentru viata lor inca o data iar de aceasta data conducatorii sunt hotarati ca ei sa nu mai traiasca dupa incheierea Jocurilor.

Vol III: Revolta - Mockingjay

Katniss a supravietuit calvarului Jubileului Pacii si impreuna cu familia si Gale, este la adapost in Districtul 13. Dar in haosul final al jocurilor, Peeta a cazut prizonier in mainile Capitoliului, iar presedintele Snow ii pregateste o soarta aparte. In timp ce focul revoltei mistuie intreg Panemul, Katniss este sortita sa devina simbol al revolutiei. Pe masura ce evnimentele se desfasoara cu repeziciune, ea realizeaza insa ca a fost mai degraba un pion mutat pe tabla decat liderul celor asupriti. Consecintele devin de negandit pe masura ce numarul victimelor creste, iar Katniss trebuie sa gaseasca o solutie ce pare din ce in ce mai imposibila.
Editura: Nemira

5 comentarii:

  1. Anonim5/03/2011

    Ador seria aceasta..pacat ca s-a terminat:(

    RăspundețiȘtergere
  2. cartile le-am citit au fost superbe, acum astept cu nerabdare filmele.

    RăspundețiȘtergere
  3. tania911/10/2012

    si eu astept cu nerabdare filmele, cartile mi-au placut enorm

    RăspundețiȘtergere
  4. mai avem cateva luni pana la fim

    RăspundețiȘtergere
  5. lissssa2/06/2012

    inca putin si apare filmul.....yupyyyyyyy

    RăspundețiȘtergere