30 martie 2011

Septimus Heap - Angie Sage

 
Vol I: Magie - Magik
Al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, numit in mod sugestiv Septimus Heap, este furat in noaptea in care apare pe lume de catre o moasa care il declara mort. In aceeasi noapte, tatal baiatului, Silas Heap, gaseste in zapada o fasa in care se afla o fetita nou-nascuta cu ochii violeti. Silas si sotia lui, Sarah o iau pe fetita in casa lor, o numest Jenna si o cresc ca pe propriul lor copil. La varsta de zece ani Jenna descopera cine este cu adevarat si pleaca intro aventura plina de peripetii cand afla ca viata ei si a familiei Heap este in pericol.

Vol II: Zborul - Flyte
A trecut un an de cand Septimus Heap si-a descoperit familia si adevarata chemare de vrajitor. Ca ucenic al vrajitorului neobisnuit Marcia Overstrand, el invata minunata arta a adescantecelor, vrajilor si a altor forme de magie, in vreme ce Jenna se obisnuieste cu viata de printesa si se bucura de libertatea din castel. Si totusi ceva sinistru se petrece. Marcia este urmarita in permanenta de o umbra intunecata amenintatoare, iar fratele lu Septimus, Simon pare sa doreasca o razbunare pe care nimeni nu o intelege.

Vol III: Leacuri - Physik
Cand Silas Heap desigileaza o camera uitata din palat, elibereaza fantoma unei regine care a trait cu cinci sute de ani in urma. Regina Ethelcruntaeste la fel de ingrozitoare moarta cum a fost si in viata si tot pusa pe rele. Dar pentru asi asigura viata viesnica are nevoie de supunerea Jennei si magia lui Septimus care a fost trimis inapoi in timp.

Vol IV: Expeditia - Queste
La castel sunt din nou probleme, si asta pentru ca Merrin Meredith s-a intors cu ganduri rele. Mai mult Septimus si Jenna se confrunta cu o adevarata pacoste o fantoma care este hotarata sa il trimita pe septimus intr-o expeditie fara intoarcere. Dar personajele principale se indreapta catre misterioasa casa a foricstilor, un loc in care toate timpurile se intalnesc si unde spera ca ii vor gasi pe Nicko si Snorri, ramasi captivi intr-un alt timp in Leacuri.

Vol V: Sirena - Syren
Dupa o furtuna nimicitoare Septimus ajunge pe o insula deosebit de frumoasa, una dintre cele sapte aflate intr-o mare scanteitoare, impreuna cu dragonul sau, grav ranit de un fulger, Jenna si Beetle. Pe insula gasesc lucruri ciudate si intalnesc o fata magica numita Syrah care trebuie salvata de un farmec cumplit.

"Poveste lui Septimus Heap ii poarta pe cititori intr-o calatorie extraordinara, presarata cu personaje fatastice, fantome, vraji, potiuni si descantece."
Editura: Corint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu