30 martie 2011

Cronici din tinuturi intunecate - Michelle Paver


Vol I: Fratia Lupilor - Wolf Brother                                               
 Acum 6 000 de ani, in Tinuturile intunecate a aparut un demon care nu traia decat pentru a ucide, cu fiecare omor devenea si mai puternic. Torak a trait impreuna cu tatal sau in adancurile padurii, departe de clanul caruia apartineau - Clanul Lupilor, asta pana cand demonul i-a spintecat tatal. Baiatul nu il poate salva de la pieire, dar il ajuta in pregatirea pentru Calatoria Mortii si ii jura ca va porni in cautarea Muntelui Spiritului Pamantului pentru a implini profetia si pentru a salva clanurile. Calauza lui Torak este un pui de lup, un frate de clan, in varsta de 3 ani, care-l va ajuta la implinirea profetiei, caci Torak se dovedeste a fi Ascultatorul care trebuie sa gaseasca cele trei fragmente ale nanuakului. Doar impreuna vor putea salva toate clanurile padurii de forta nimicitoare a ursului.   
               
Vol II: Spiritul Calator - Spirit Walker
Atunci cand clanul Corbilor este atins de o boala necunoscuta, care ameninta intregul codru, Torak se hotaraste sa porneasca in cautarea leacului. Urmand semnele, baiatul, ajunge la mare, unde se imprieteneste cu clanul Focilor. Problemele incep cand acesta afla ca in spatele mastii magului se ascunde criminalul vonovat de moartea tatalui sau, dar si de raspandirea bolii care bantuie toate clanurile.

Vol III: Devoratorul de Suflete - Soul Eater
A venit iarna, iar lupul. fratele de haita al lui Torak, a fost capturat de dusmanii de moarte al baiatului. Devoratorii de suflete, pentru a-l sacrifica. In dorinta disperata de a-si salva prietenul personajul principal si Renn trebuie sa infrunte gerul naprasnic din Nordul Indepartat si fortele raului care ameninta clanurile si intreg codru. Trebuie sa-i infrunte pe cei mai puternici magi, sa intre in randul Devoratorilor de Suflete, dar exista un mic secret despre el insusi pe care urmeaza sa-l descopere.

Vol IV: Proscrisul - Outcast
Torak a fost proscris si alungat din randul calnurilor pentru ca poarta semnul Devoratorilor de Suflete pe piept. El va trebui sa se ascunda in codru, unde are de infruntat nenumarate primejdii. Dar nici de aceasta data credinciosii sai prieteni - lupul, Renn si Bale, nu il vor lasa la greu, ajutandu-l sa treaca peste toate obstacolele pe care le intampina in incercarea de a-si dovedi nevinovatia.

Vol V: Legamantul Incalcat - Oath Breaker
Dupa ce a fost proscris, Torak a devenit cel vanat, in primavara urmatoare, el se transforma in vanator dupa ce face legamantul ca va razbuna moartea celui mai bun prieten. Pentru a-si duce la indeplinire juramantul, el trebuie sa se aventureze in vaile ascuns ale codrului, unde clanurile si-au reluat obiceiurile salbatice de odinioara. Acolo, Torak va afla ca este un spirit calator si va descoperi adevaratul pret al razbunarii.

Vol VI: Vanatorul de fantome - Ghost Hunter
Pentru a-si putea indeplinii destinul Torak trebuie sa infrunte pentru ultima oara entitatile si personajele negative ale acestei minunate povesti. Pe parcurs ce Torak se descopera pe el, acesta trebuie sa si ia una din cele mai grele decizii in lupta finala cu Devoratorii de Suflete.

 "O poveste minunatat despre prietenie, sacrificiu, care te poarta in trecut, intr-o lume in care miturile ii calauzesc pe oameni."
Editura: Rao
                                                                                

11 comentarii:

  1. cat de mult mi-au placut mie cartile astea, sunt foarte frumoase

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim3/13/2012

    nu s-a tradus in romana ultimul volum? cartile sunt incredibile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inca nu a fost tradus ultimul volum, sa speram ca apare anul acesta.

      Ștergere
  3. Anonim9/24/2012

    Deja suntem in septembrie si inca nu a aparut volumul 6... Nu stiti cum pot intra in contact cu unul din agentii rao? sau alta editura.. dar sa faca cineva odata volumul 6
    Excelente carti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim4/07/2014

    suntem in 2014 iar eu inca nu am gasit volumul 6. hepl me please

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu astept volumul 6 sa fie tradus de multa vreme am preferat sa il citesc in engleza, daca pana acum nu a fost tradus tare ma tem ca nici nu o sa mai fie tradus.....sau poate dureaza foarte mult, nu e o prioritate pentru ei.

      Ștergere
    2. Anonim5/22/2014

      bai da cand apare vanatorul fantoma?!
      stie cnv cum pot intra in contact cu editura cartii?

      Ștergere
    3. de unde l-ai citit in engleza ?

      Ștergere
    4. Asta am primit de la rao:
      Buna ziua,
      Va multumim penntru interesul acordat Editurii RAO.
      Momentan nu mai continuam cu aceasta serie.
      Cu stima,
      Ionela Alexandra Dobre
      Assistant manager

      Ștergere
    5. Anonim6/19/2015

      pacat.

      Ștergere
    6. Mai este macar vreo sansa sa fie tradus si volumul 6 ? :(

      Ștergere