Femeie. Alba. Moarta (1995)
Este, in ordine cronologica, primul roman din seria avind-o ca eroina pe Sam Jones, tinara inteligenta, independenta si sexy, cu o slabiciune pentru alcool, droguri si barbati, care rezolva enigmele detectiviste in care se trezeste antrenata apelind la metode dintre cele mai neortodoxe pentru a-i descoperi pe autorii crimelor. Primul „caz” cu care se confrunta Sam Jones in acest roman implica moartea misterioasa a profesoarei sale de la Scoala de Arte, Lee Jackson. Desi ancheta politiei stabileste ca este vorba despre un simplu accident, Sam este convinsa ca a fost comisa o crima. Enervata de atitudinea de evitare voita a adevarului pe care o afiseaza toata lumea cu privire la acest subiect, eroina noastra incepe o investigatie pe cont propriu cu rezultate surprinzatoare. Femeie. Alba. Moarta marcheaza debutul unei serii extrem de incitante, care imbina umorul tipic genului chick-lit su suspansul unui thriller de buna calitate.
Prea multe blonde (1996)
Al doilea roman din seria avind-o ca eroina pe Sam Jones, de data aceasta, victima este o colega de la sala de fitness cam ponosita unde lucreaza Sam, iar totul pare a-l indica drept vinovat pe unul dintre instructori, un adevarat homme fatal. Nemultumita de versiunea oficiala a povestii, Sam decide sa investigheze cazul in profunzime, folosind celebrele ei metode, printre care si combinatia cu o sursa de informatii absolut surprinzatoare.
Rochia neagra de latex (1998)
In Londra de astazi, viata artistei Sam Jones ia o intorsatura neasteptata cind primeste o comanda din partea bancii Mowbray Steiner care o aduce pe locuitoarea cartierului Camden in virtejul high-life-ului, o lume in care crimele si consumul de droguri se tin lant. Cool, incisiva, descurcareata in situatii periculoase, Sam Jones atrage problemele in jurul sau la fel de inevitabil cum ii atrage pe barbati. Fire puternica si voluntara, dar departe de a fi feminista, Sam isi traieste viata la cote de maxim pericol, incercind sa rezolve o serie de asasinate intre partide toride de sex si petreceri ale bancherilor sau ale hipiotilor drogati. Prinsa in mijlocul unei intrigi incurcate ce presupune santaj si consum de droguri, inconjurata de anorexice de la Sloane, de bancheri ragusiti si de tot felul de dineuri scumpe, Sam nu se simte in largul ei; si, pe masura ce numarul mortilor creste, isi da seama ca propria ei viata se afla in pericol.
Margarita cu gheata (2000)
Pe cind aceasta savureaza o margarita cu gheata in barul ei favorit, i se propune sa se alature echipei care pune in scena Visul unei nopti de vara intr-o montare avangardista. Dupa o serie de farse care ameninta sa saboteze spectacolul, in subsolul teatrului este descoperit un trup neinsufletit, incident urmat de moartea regizorului artistic. Mirosind ca e vorba de o crima, Sam isi pune mintea la contributie pentru ca, daca nu rezolva enigma cit mai rapid posibil, ea ar putea fi urmatoarea victima. Romanul se citeste pe nerasuflate datorita intrigii captivante, ritmului alert si efectelor comice savuroase.
Este un roman inteligent si romantic despre natura iubirii si a obsesiei, dar mai ales despre imperceptibila diferenta dintre ele. Subiectul este aparent simplu: Davey descopera in dormitorul prietenei sale, Rebecca, un adevarat altar inchinat fostului ei iubit si o convinge sa-l insoteasca la intilnirile Alcoolicilor Anonimi, unde el insusi era membru. Sustinatorul moral al lui Davey, Jake, o va ajuta pe Rebecca sa isi constientizeze dependenta si sa accepte ajutorul celorlalti. Astfel, ia fiinta un grup de sapte membri care va functiona dupa un program special, cu douasprezece etape, pe principiul goethean al afinitatilor elective, avind ca scop precis redescoperirea dragostei si a increderii in sine. Lauren Henderson pune astfel publicului cititor o intrebare indrazneata: este sau nu iubirea un impresionant proces de autosugestie?
ador misterele lui sam jones
RăspundețiȘtergere