14 mai 2011

Candace Bushnell

                              Clubul de pe 5th Avenue
Este o poveste plina de umor, voluptate si suspans despre bani si celebritate, despre putere si pericolele sale, despre dorinta de ascen­siune sociala si dezamagirea visurilor spulberate, proiec­tata pe fundalul elegant si stralucitor al Manhattanului zilelor noastre. Candace Bushnell surprinde cu o fidelitate uimitoare viata tumultuoasa a societatii elitiste din 5th Avenue nr. 1, printre ai carei membri se numara personaje sofisticate si pitoresti: figuri mondene, actrite, scenaristi, scriitori, finantisti, avocati sau colectionari de arta. Simbol prin excelenta al opulentei, influentei sociale si bunului-gust, imobilul olimpian din 5th Avenue nr. 1 exercita asupra tuturor o fascinatie diabolica si nici un pret – fie ca este vorba de intrigi, casatorii din interes, trafic de antichitati furate, razbunari perfide sau chiar crime – nu pare prea mare pentru a te numara printre locatarii lui privilegiati.

                              Jurnalele lui Carrie 
Jurnalele lui Carrie urmaresc adolescenta plina de peri­petii a lui Carrie Bradshaw, indragita eroina din serialul Totul despre sex, intorcindu-se in timp pina la ultimii ani de liceu. Carrie este cea mai mare dintre cele trei fete neastimparate ale unui vaduv si locuieste in ora­selul Castlebury din Connecticut, unde viseaza sa ajunga scriitoare si sa traiasca intr-o buna zi la New York. Viata de liceu este extrem de palpitanta, fiind condimen­tata de rivalitati intre clici si competitii acerbe intre adolescentele aflate in cautarea marii iubiri. Lucrurile se complica si mai mult cind fermecatorul Sebastian Kydd, la care rivnesc toate fetele din oras, se transfera la Liceul Castlebury. Nostima, inteligenta si mereu plina de surprize, Carrie reuseste sa-l cucereasca pe Sebastian, insa pastrarea cuceririi sale se dovedeste cumplit de dificila, mai ales cind cea mai buna prietena e dispusa s-o tradeze pentru a-i fura iubitul. Jurnalele lui Carrie este o carte despre maturizare, prietenie si iubire, scrisa in maniera degajata si ingenioasa cu care Candace Bushnell si-a obisnuit cititorii.

                              In jungla orasului
In inalta societate newyorkeza, sub luminile reflectoa­relor de pe podiumul modei, de pe platourile de filmare sau dintr‑un studio foto profesionist, trei prietene isi impart pozitii‑cheie: Victory Ford este o recunoscuta creatoare de moda, care aspira sa intre in esalonul haute couture; Wendy Healy scoate din anonimat casa de productii Parador Pictures, a carei directoare este, obtinind suprema distinctie: nominalizari la Oscar; Nico O’Neilly este editorul unei importante reviste mon­dene, Bonfire. Dar dincolo de stralucirea pe care o confera intotdeauna puterea, cele trei prietene trec prin tipi­cele crize ale virstei a doua: Victory, inca nemaritata la aproape 40 de ani, incepe sa iasa cu miliardarul Lyne Bennett, dar stilurile lor de viata radical diferite ameninta sa ii desparta; Wendy isi neglijeaza sotul si cei trei copii muncind zi si noapte la Parador, ris­cind sa isi piarda familia; Nico O’Neilly nu mai are cu sotul decit o legatura formala si profesionala, asa ca solutia provizorie pare a fi o aventura cu un foto­model masculin cu aproape douazeci de ani mai tinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu