9 mai 2011

Cathy Kelly

Pentru totdeauna
Are ca subiect viata obisnuita dintr‑un orasel al Irlandei, nelipsita de probleme, ambitii, esecuri sau deznodaminte imprevizibile. Trei dintre locuitoarele din Carrickwell stiu foarte bine ce‑si doresc de la viata: ambitioasa Mel vrea cariera si familie; Daisy cea iubitoare, un copil cu partenerul ei de viata, care inseamna totul pentru ea; iar Cleo cea patimasa intentioneaza sa‑si ia diploma universitara si sa preia conducerea hotelului familiei. Asta pina cind peisajul se schimba dintr‑odata, iar visele le sint naruite. Dar Carrickwell, cuibarit in umbra Muntelui Carraig, e un loc stravechi si magic. Si cind Leah, o femeie cu propriile framintari launtrice, isi face aparitia in micuta comu­nitate, datorita unor imprejurari neprevazute, Mel, Daisy si Cleo sint aduse laolalta – si‑si gasesc curajul de a descoperi ce e cu adevarat important pentru ele, pentru totdeauna…
Secrete din trecut
Publicata in 2006, este una dintre cele mai emotionante carti ale autoarei. In spatele geamurilor stralucitoare si gradinilor de trandafiri de pe Summer Street, par sa se ascunda multe secrete. Faye Reid este o mama singura, inspaimintata ca fiica ei, Amber, isi distruge viata, renuntind la colegiu ca sa calatoreasca. Incearca sa o opreasca, dar mai intii va trebui sa-i dezvaluie greselile pe care le-a facut ea insasi in tinerete. Maggie Maguire, o femeie interesanta, sfirseste o relatie amoroasa nefasta si decide sa se reintoarca acasa, la mama ei bolnava ; insa orasul in care crescuse ii aminteste  de probleme din trecut care se cer rezolvate. Iar Christie Devlin, o doamna blinda si inteleapta, care poate sa vada in inimile oamenilor si sa le rezolve problemele, se trezeste dintr-odata cu un fost iubit din tinerete, a carui prezenta ameninta sa-i destrame familia... Morala pare sa fie : daca tii un secret prea mult timp, se va napusti asupra ta, cind ti-e lumea mai draga.
Lectii de iubire
Izzie Silver, protagonista romanului este, o femeie frumoasa si hotarita, isi doreste sa revolutioneze lumea modei. In locul hainelor pentru modele slabanoage, mult visata ei agentia ei de modeling din New York va promova imbracaminte de vis pentru femei cu dimensiuni normale – sau dimensiuni mari. Si asta pentru ca, la putin peste treizeci de ani, s-a saturat sa le fie mama unor adolescente care isi distrug viata si sanatatea doar fiindca lumea modei se plictiseste prea repede. Cu asta, Izzie spera ca propria ei viata, condusa de munca si principii stabile, sa ajunga in sfirsit la o forma de implinire. Insa imprevizibilul se petrece si Izzie isi incalca propriile reguli indragostindu-se de un barbat casatorit. De cealalta parte a oceanului, matusa lui Izzie, Anneliese, traieste suferinta infidelitatii de pe o pozitie contrara. Dupa aproape patruzeci de ani de casnicie, sotul ei are o aventura cu cea mai buna prietena a ei. Tradata de doi dintre oamenii cei mai apropiati, ea isi infrunta acum viitorul singura. Puse in fata unor circumstante triste si neobisnuite, amindoua femeile vor invata o lectie majora de la viata. 
Cineva ca tine
Urmareste peripetiile amoroase si viata de familie a trei femei din Dublin care se imprietenesc in timpul unei vacante petrecute in Egipt. Fiecare dintre ele are un anumit tel secret in viata: Emma vrea sa se elibereze de dominatia tatalui ei si sa faca un copil, Leonie, mama divortata a trei adolescenti, viseaza sa‑si intilneasca iu­birea vietii, iar Hannah doreste doar independenta si sigu­ranta, lucruri pe care nu se asteapta sa i le ofere vreun barbat. Dupa intoarcerea in Irlanda, cele trei prietene incep sa se intilneasca o data pe luna pentru a‑si discuta speran­tele si temerile si pentru a‑si oferi una alteia sprijinul si incurajarile de care au nevoie. Arhetipurile feminine ale lui Cathy Kelly transcend diferentele de nationalitate, iar cartea ii va incinta pe toti cititorii care apreciaza literatura contemporana vie si calda despre femei autentice, in ipos­taza lor de zi cu zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu