28 iulie 2011

Ursula Le Guin - Earthsea

 Vol I: Un vrajitor din Terramare
Un Vrajitor din Terramare este prima carte din seria Terramare, in care Ursula K Le Guin imagineaza un arhipelag fantastic, teritoriu guvernat de vrajitori, singurul loc unde mai pot fi intalniti dragoni zburatori.

Vol II: Mormintele din Atuan
Tenar devine din fetita de sase ani, Mare Preoteasa Renascuta a Mormintelor din Atuan, Mare Preoteasa a Celor Nenumiti cu titulatura Cea Devorata. Creste aici fara sa stie altceva decât ritualurile Mormintelor, întunericul din labirinturile de sub ele, pâna într-o zi când un vrajitor din Tinuturile Interioare ajunge la morminte.

Vol III: Cel mai indepartat tarm
O promisiune învaluie lumea insulelor si a marii. Este o promisiune a vietii vesnice pe care o aud magicienii, cântaretii, oamenii înzestrati cu putere.

Vol IV: Tehanu
Tenar, sosită cu ani în urmă în Gont, e cunoscută acum sub numele Goha și s-a măritat cu fermierul Flint, căruia i-a făcut doi copii, Apple și Spark. Soțul a murit, copiii au crescut, iar Tenar a rămas singură în Ferma Stejarilor, neștiind cine este: o simplă soție de fermier pe nume Goha, sau fosta preoteasă kargă, Tenar. Ea adoptă copila unor vagabonzi după ce aceasta este abuzată de tatăl ei și aruncată în foc, lucru care lasă urme vizibile: jumătate din fața ei rămâne cicatrizată, e oarbă de un ochi și una dintre mâini aduce mai mult cu un clește. Tenar o numește pe fată Therru, nume însemnând 'foc' în limba nativă a lui Tenar.

Vol V: The Other Wind

Vol VI: Tales from Earthsea

 Editura: Alexandria

2 comentarii: