3 ianuarie 2012

Instrumente Mortale - Cassandra Clare

             
Vol I: Orasul oaselor - City of Bones
Clary Fray, o fata de cincisprezece ani, are darul Vederii... un dar pe care ceilalti oameni nu-l au. Ea vede vampiri, varcolaci, zane, demoni si alte creaturi care populeaza Lumea din Umbra.
In Orasul Oaselor, cartea intai din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare si ea insasi e atacata de un demon – un ravener inspaimantator. Astfel, tanara ajunge sa-i cunoasca pe vanatorii de umbre, razboinici a caror misiune este sa-i apere pe oameni de demoni si sa-i controleze pe vampiri si varcolaci.
De asemenea, Clary il intalneste pe Jace, un tanar fermecator, si, impreuna cu el, incearca sa dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbra. Cine a rapit-o pe Jocelyn? Unde se afla Pocalul Mortal si ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, in sobolan si cum poate fi desfacuta vraja? Cum a reusit Clary sa dobandeasca dintr-odata Vederea? De ce sunt demonii interesati de o mundana oarecare?
Nu in ultimul rand, Clary incearca sa-si inteleaga propriile sentimente – in ce relatie se afla ea de fapt cu Jace si Simon?

Vol II: Orasul de cenusa - City of Ashes
Clary Fray nu-si doreste decat ca viata ei sa revina la normal.
Dar ce inseamna normal cand esti vanator de umbre, spintecator de demoni, mama ta se afla intr-o coma indusa prin magie, si poti vedea deodata varcolaci, vampiri si spirite ale naturii? Lui Clary i-ar placea sa petreaca mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vanatorii de umbre nu-i dau pace - mai ales frumosul si enervantul sau frate recent regasit, Jace. Iar singura ei sansa de a-si ajuta mama este sa-l urmareasca pe salbaticul vanator de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranta malefic - sa fie acesta chiar tatal ei? Cand si cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, inspaimantatoarea Inchizitoare il suspecteaza pe Jace.
Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal?

Vol III: Orasul de sticla - City of Glass

Pentru ai salva viata mamei sale,Clary trebuie sa calatoreasca in Orasul de Sticla, casa straveche a vanatorilor de umbre - nici sa nu pomenim ca intrarea in oras fara permisiune este impotriva legii,si incalcarea legii poate insemna moartea.Si daca lucrurile nu erau destul de rele,Jace nu o vrea acolo si Simon a fost aruncat intr-o inchisoare de vanatorii de umbre,care sunt suspiciosi de un vampir care poate umbla in soare.Cand Clary descopera mai multe despre trecutul familiei sale - ea gaseste un aliat in vanatorul de umbre Sebastian.Cu Valentine care isi mobilizeaza toata forta pentru ai distruge pe Vanatorii de Umbre pentru totdeauna,singura lor sansa de al invinge este de a lupta cu dusmanii lor.Dar pot vanatorii de umbre si cei din lumea umbrelor sa lase ura la o parte si sa lucreze impreuna?In timp ce Jace realizeaza cat este dispus sa riste pentru Clary,poate ea sa isi exploateze noua ei putere pentru a salva Orasul de Sticla - oricare ar fi pretul?

Vol IV: Orasul ingerilor cazuti - City of Fallen Angels

Cineva ii omoara misterios pe vanatorii de umbre care au fost in Cercul lui Valentine,iar corpurile lor apar prin New York intr-o maniera de a provoca ostilitate intre repudiati si vanatorii de umbre,lasand tesiunea crescand in oras si dandui planurile lui Clary de a duce o viata normala peste cap- antrenanduse sa devina un vanator de umbre si preocupanduse de relatia ei cu Jace.In timp ce Jace si Clary cerceteaza uciderea vanatorilor de umbre,ei descopera un mister care are consecinte personale-consecinte care le poate intarii relatia sau sa ii desparta pentru totdeauna.
In acest timp,lupta sangeroasa dintre vampiri imparte lumea repudiatilor,si numai Simon-vampirul care poate umbla ziua si pe care toata lumea il vrea de partea lor- poate decide rezultatul;pacat ca el nu vrea sa aiba nimic de a face cu politica repudiatilor.Dragoste,sange,tradare si razbunare:mizele sunt mai mari ca niciodata in orasul ingerilor cazuti.

Vol V: City of Lost Souls

Data de aparitie: 8 mai 2012

Vol VI: City of Heavenly Fire
Data de aparitie: 1 septembrie 2013

Editura: Leda


6 comentarii:

  1. raluca1/09/2012

    ador coperta vol 5, abia astept sa fie tradusa

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim1/09/2012

    nu mai am rabdare vreau sa apara o data filmele, iubesc cartile

    RăspundețiȘtergere
  3. emibaby1/10/2012

    cat de frumoasa e coperta noua, mai avem cateva luni de asteptat dar o sa merite

    RăspundețiȘtergere
  4. loveangel1/14/2012

    imi doream sa citesc cartile astea de cand aparuse primul volum in america, asa ca, multumesc LEDA

    RăspundețiȘtergere
  5. anul viitor tin pumnii stransi sa apara filmul

    RăspundețiȘtergere
  6. iuliana1/17/2012

    sper sa apara cat mai repede vol 5

    RăspundețiȘtergere