1 iunie 2011

Mostenirea - Christopher Paolini

Vol I: Eragon
Atunci cand Eragon, baiatul unui fermier sarac, descopera in padure o piatra albastra, minunat slefuita, bucuria lui nu cunoaste margini. Tot ce poate crede este ca va reusi sa cumpere toata iarna de mancare pentru familia lui. Nu se stie insa ca astfel a chemat din adincuri nestiute un dragon si ca a devenit mostenitorul unui destin misterios. In curand el va fi prins intr-o aventura de nici nu si-ar fi putut-o imagina cu doar cateva zile in urma. Dusmani fara de numar ii pornesc pe urme, iar singurele lui ajutoare sint o sabie veche si sfaturile unui povestitor batran. Iar lumea pe care trebuie sa o infrunte este una a magiei si a puterilor nebanuite.  

Vol II: Eldest
In volumul al doilea al trilogiei Mostenirea, Eragon, Biruitorul-Umbrei, porneste spre tinutul Ellesméra, salasul elfilor, pentru a-si desavirsi ucenicia. Primejdii fara numar il pindesc la tot pasul, in vreme ce larma razboiului se aude pretutindeni. Se apropie momentul in care Eragon va trebui sa infrunte pe adevaratul si singurul sau dusman ­ regele Galbatorix, stapinul Imperiului. Dar, mai presus de toate, aici va afla raspunsul tuturor intrebarilor si teribilul secret despre venirea lui pe lume.

Vol III: Brisinger
Se fac juraminte... Se testeaza prietenii... Se ciocnesc forte. Apriga batalie cu armata Imperiului s-a terminat, iar Eragon si dragonul sau, Saphira, abia au reusit sa scape cu viata. Dar aventurile lor inca nu s-au terminat, caci Eragon se trezeste prins intr-o increngatura de promisiuni pe care nu stie daca si le va putea tine • el i-a jurat varului sau Roran sa il ajute sa isi salveze logodnica, pe frumoasa Katrina, din ghearele regelui Galbatorix. Dar Eragon le-a jurat si altora credinta. Vardenii au disperata nevoie de talentul si de forta sa, ca sa nu mai vorbim de elfi si de gnomi. Eragon se afla acum in fata unor decizii care il vor duce dincolo de Imperiu, dar care ar putea sa-i ceara un sacrificiu de neimaginat... Eragon reprezinta singura speranta ca tara sa scape de tiranie. Va putea oare un tanar sa uneasca fortele rebele si sa-l invinga pe rege?

Vol IV: Inheritance
In curs de traducere: primavara 2012

Editura: Rao

7 comentarii:

  1. Foarte misto seria! Abia astept sa citesc volumul 4!
    Ce traumatizata m-am simtit acum cativa ani cand am vazut ca Murtagh s-a dat de partea raului! Mi-era drag de el.
    Filmul, in schimb, mi s-a parut foarte aiurea! Au omis prea multe lucruri si multe nu se legau. Tu ce parere ai despre film?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna andreea93m cartile mi-au placut la nebunie dar filmul sunt total deacord cu tine, a fost o aiureala continua mi-a parut rau ca a iesit atat de prost, putea sa fie o noua serie de filme bestiala, dar na fost sa fie asa, eu inca mai sper ca poate in catiava ani se vor face filme noi care vor respecta povestea asa cum trebuie.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. iulian1/10/2012

    cat de mult mi-au placut mie cartile astea, pacat ca aventura a ajuns la sfarsit

    RăspundețiȘtergere
  4. daniel1/17/2012

    poate una din cele mai frumoase povesti fantasy, cel putin in topul meu sunt undeva in primele 10

    RăspundețiȘtergere
  5. cristina luca4/13/2012

    absolut magice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim4/26/2012

    am auzit ca volumul 4 va aparea in romania la inceputul verii

    RăspundețiȘtergere