2 iunie 2011

Aventurile lui Miercuri - Jon Berkeley

Vol I: Palatul Rasului
Miles Miercuri, un orfan care locuieste intr-un butoi si care nu se spala prea des, nu a mai fost niciodata la circ. Dar Circul Oscuro nu este unul obisnuit. Are, printre animalele sale, si o fiara ciudata, numita Nimicul, tinuta inchisa intr-o cusca. Clovnii de aici par sa se ocupe de lucruri de-a dreptul sinistre, iar cand o fetita inaripata, pe nume Micuta, cade de la inaltime in timpul unui spectacol, viata lui Miles se schimba pentru totdeauna.
Miles si Micuta pornesc intr-o calatorie plina de primejdii pentru a salva doi prieteni, care au fost rapiti si dusi la Palatul Rasului. Pe drum, se intalnesc cu un tigru care stie multe, cu o vaduva respectabila care locuieste intr-un copac, cu un explorator orb si cu o gasca inspaimantatoare de batausi. Aventurile lor extraordinare ii ajuta, in cele din urma, sa descopere puterea prieteniei si a darului binecuvantat si nepretuit care este familia.

Vol II: Oul tigrului
Cand circul Bolsillor poposeste in Larde, orfanul Miles Miercuri si prietena sa Micuta se alatura minunatului spectacol.
Curand, se intalnesc cu doctorul Tau-Tau, un misterios clarvazator care, candva, i-a cunoscut pe parintii lui Miles si care sustine ca tatal acestuia inca traieste. Impreuna cu doctorul Tau-Tau, Miles pleaca in cautarea tatalui sau, dar, spre marea lui surpriza, aceasta aventura se transforma intr-o calatorie ce are drept scop gasirea unei multravnite pietre fabuloase, plina de puteri, care contine sufletul unui tigru, numita Oul Tigrului. Nimeni nu stie unde se afla acesta, iar Miles si Micuta trebuie sa puna cap la cap indiciile pe care le au si care, se pare, au o neasteptata legatura cu parintii baiatului. Este oare Oul Tigrului cheia secretelor din trecutul lui Miles?
Cartea a doua din Aventurile lui Miercuri de Jon Berkeley continua fantastica poveste, une ori plina de umor, a calatoriei lui Miles Miercuri, care, plecat in cautarea adevarului, trece prin numeroase aventuri stranii.

Vol III: Cheia fulgerului
Acum, ca Miles Miercuri a descoperit legatura sa cu magicul Ou al Tigrului, iata-l la carma unei calatorii fantastice. Hotarat sa recupereze piatra furata si sa elibereze sufletul captiv din aceasta, Miles porneste la drum alaturi de Micuta, un Inger al Cantecului, si de exploratorul orb si sarcastic Baltinglass al Arabiei. Tinta calatoriei lor se afla dincolo de mare si desert, in casa matusii sale, Nura, care poate fi unica lor speranta de a elibera adevarata putere a Oului.
Calatoria le este insa presarata cu aventuri si catastrofe aproape fatale - de la zborul in inaltul cerului pe o goeleta la intalnirea cu maestrul nebun de manej, Marele Cortado, si natangul sau tovaras, doctorul Tau-Tau. Dar cel mai mare pericol vine din partea unui malefic Inger al Somnului care a coborat din Regat pentru a pune mana pe Ou si a pune capat vietii lui Miles. Va putea oare Miles sa descopere secretele ascunse in Ou si sa infrunte Regatul? Si, mai presus de toate, isi va putea aduce oare tatal inapoi?
Ultimul volum captivant al Aventurilor lui Miercuri incheie minunatele calatorii ale lui
Miles Miercuri si cautarea secretelor ce i-ar putea dezvalui adevarata sa identitate.
Editura: Corint Junior

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu