4 ianuarie 2012

Sange Albastru - Melissa de la Cruz

Vol I: Sange albastru - Blue Bloods
In mijlocul familiilor din elita newyorkeza se ascunde o societate secreta de americani celebri ai caror stramosi au ajuns in Lumea Noua calatorind pe corabia Mayflower. Membrii acesteia sunt puternici si bogati - si, in realitate, nu sunt fiinte umane. Sunt cei cu Sange Albastru, un stravechi grup de vampiri. Schuyler Van Alen nu s-a integrat niciodata la Duchesne, o scoala particulara de prestigiu din New York. Prefera sa poarte haine lalai si vintage in locul toaletelor de la Prada si perlelor afisate de colegele ei; in plus, locuieste impreuna cu bunica sa, o persoana retrasa, intr-o vila in care mai razbate inca fastul vremurilor de odinioara. Schuyler este o singuratica... si este fericita asa. Dar cand implineste cincisprezece ani, viata i se schimba dramatic. Isi descopera un intreg mozaic de vene albastre pe brate si incepe sa aiba pofte nebanuite... de a devora carne cruda. Pe de alta parte, moartea misterioasa a unei colege de la Duchesne ii bantuie gandurile. Şi ce este si mai ciudat, Jack Force, cel mai popular baiat din scoala, dintr-odata pare a fi interesat de ea. Schuyler vrea sa afle ce secrete ascund cei cu Sange Albastru. Dar nu cumva pericolul o pandeste si pe ea?

Vol II: Bal mascat - Masquerade
Impreuna cu Oliver, cel mai bun prieten al ei, Schuyler calatoreste in Italia cu speranta de a-l gasi pe singurul om care o poate ajuta – bunicul ei. Intre timp, la New York, pregatirile sunt in toi pentru Balul Celor Patru Sute, o petrecere exclusivista gazduita de cei mai bogati, puternici si neumani – o gala a celor cu sange albastru. Dar adevaratele pericole apar la after-party, un bal mascat organizat de sireata Mimi Force. O revelatie, ascunsa in spatele mastilor, va schimba cursul destinului unui tanar vampir pentru totdeauna. Plin de glamour, suspans si folclor cu vampiri, acest al doilea episod din saga Sange Albastru isi va lasa cititorii insetati sa afle mai mult. 

Vol III: Revelati - Revelations
Moştenirea sângelui lui Schuyler Van Alen tocmai a fost pusă la îndoială: face ea parte dintre cei cu Sânge Albastru, sau prin vene îi curge sinistrul Sânge Argintiu? în vreme ce controversa se adânceşte, Schuyler este abandonată în casa familiei Force, sub acelaşi acoperiş cu Mimi Force, rivala ei cea vicleană, şi cu Jack Force, dragostea sa interzisă.
Dar când străvechea temniţă a unui demon puternic este distrusă de cei cu Sânge Argintiu în Rio de Janeiro, Străbunii cu Sânge Albastru au nevoie de Schuyler de partea lor. Miza e mare şi bătălia sângeroasă; iar acum Schuyler trebuie să aleagă între datorie şi pasiune, între dragoste şi libertate.


Vol IV: Van Alen Legacy
 Multe s-au petrecut în acest an. Schuyler şi Oliver au decis să fugă din New York după ce Schuyler a fost învinuită pe nedrept de Conclav pentru moartea bunicului ei, Lawrence Van Alen; acum sunt amândoi la Paris, încercând să obţină o audienţă la conducătoarea Conclavului european, de la care speră să primească protecţie şi sprijin. Schuyler nu mai este fetiţa timidă şi nesigură din primul volum al seriei; puterile ei au crescut şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a-şi urma misiunea pe care i-a încredinţat-o bunicul său. Cât despre relaţia ei cu Jack, ştie că lui îi este menit să fie alături de Mimi, iar ea deja a ales să rămână cu Oliver. Şi totuşi, oare nu cumva se repetă povestea mamei ei? Oare nu cumva există iubiri pentru care merită să mori?
Mimi s-a alăturat echipei de Venatori condusă de Kingsley Martin, cu care străbate lumea în căutarea lui Jordan, surioara răpită a lui Bliss, care poartă în ea spiritul Străjerului. Personajul lui Mimi capătă acum dimensiuni profunde şi personalitatea ei, cândva unidimensională şi antipatică, suferă schimbări, dovedind că există în ea disponibilităţi pentru pasiune, dar şi compasiune.
Bliss Llewellyn joacă şi ea un rol esenţial, căci a devenit un Sânge Argintiu şi în trupul ei sălăşluieşte un spirit malefic şi puternic. În vreme ce luptă să-şi recapete controlul asupra trupului, minţii şi viitorului ei, trebuie să găsească forţa de a se elibera de Vizitator ─ sau e sortită să fie sclava lui pentru eternitate?
In curs de traducere:
Vol V: Misguided Angel
Vol VI: Lost in Time
The Keys to the Repository

Aceasta fiind lansata inainte de volumul 5 nu continua povestea volumului 4. Este o nuvela care contine scurte povestiri si informatii despre personaje cum ar fi Schuyler, Mimi, Bliss si altii.
Bloody Valentine
apare cu revista Bravo in 14 februarie

Este o a doua nuvela rupta din povestea principala care contine trei povestiri de dragoste petrecute intre: Oliver Hazard-Perry, Allegra Van Allen, Schuyler Van Allen si Jack Force.




Editura: Leda

13 comentarii:

  1. cristina1/04/2012

    super cartile, o combinatie intre Gossip Girl si vampiri, cel putin asa mi se pare, si cum imi plac si cartile cu vampirii si Gossip Girl, era normal sa le ador.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador povestile cu vampirii.

    RăspundețiȘtergere
  3. adriana1/09/2012

    imi place poavestea dar imi doresc sa apara o data o carte cu si despre vampiri sa fie ceva sa te tina in suspans sa aiba actiune si personajele principale sa fie curajoase...nu ca bella, stiti voi la ce ma refer

    RăspundețiȘtergere
  4. mai vreau, mai vreau...lol

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim1/12/2012

    uuuff!!!nu stie nimeni cand o sa apara volumul patru? x_x mor de nerabdare sa-l citesc !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim1/14/2012

    si eu il astept cu nerabdare

    RăspundețiȘtergere
  7. devilish1/15/2012

    mi-am notat ziua de 14 feb. sa nu uit sa imi cumpar revista.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim2/07/2013

    Nu stie nimeni cand apare volumul 4?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim8/13/2013

    stie cineva cand vor apare vol.5 si 6 ?
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim9/13/2013

    aveti idee cand apar vol.5 , 6 si The Keys to the Repository ?
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere