8 ianuarie 2012

Trilogia Bartimaeus - Jonathan Stroud

Vol I: Amuleta din Samarkand
Cind este invocat de catre Nathaniel - un tinar ucenic vrajitor, djinnul Bartimaeus se asteapta ca acesta sa-i ceara sa faca niste scamatorii banale. Dar Nathaniel este un magician precoce, si planul sau este ceva mai complicat: vrea sa se razbune! Bartimaeus este trimis sa fure Amuleta din Samarkand de la Simon Lovelace, un magician puternic, nemilos si ambitios. In scurt timp, atit djinnul, cit si stapinul sau se trezesc prinsi intr-o poveste cu o intriga complexa, din care nu lipsesc tradarea si crima.

Vol II: Ochiul Golemului
Ce faci daca esti magician si ai dat de bucluc? E simplu: chemi in ajutor un demon! Dar daca spiritul invocat e si lenes, si smecher? Atunci chiar ca ai incurcat-o! Nu e si cazul lui Nathaniel, tanarul vrajitor uns cu toate... potiunile. Nu s-au inventat inca problemele pe care el sa nu le poata rezolva. Oare?...   

Vol III: Poarta lui Ptolemeu
Au trecut doua sute de ani de cand Bartimaeus se afla la apogeul puterilor sale: pe atunci era de neinvins in lupte si ocrotit de marele magician Ptolemeu. Acum, djinnul e tratat cu dispret de catre stapanul lui, tanarul Nathaniel, iar energiile il parasesc treptat.
Nici Kitty Jones n-o duce mai bine : s-a ascuns la Londra, unde, sub o identitate falsa, incearca sa afle mai multe despre magie si despre demoni. Ea spera sa puna capat seriei nesfarsite de conflicte dintre djini si oameni.
Pentru ultima data, drumurile lui Bartimaeus, Nathaniel si Kitty se intrepatrund. Impreuna, cei trei trebuie sa infranga magicieni perfizi, sa demaste o conspiratie puternica si sa faca fata celei mai periculoase tradari din istoria magiei. Dar cel mai rau lucru e ca, in acelasi timp, trebuie sa sa lupte si unul cu celalalt...

Editura:  Rao

2 comentarii:

  1. loveangel1/14/2012

    le-am citit pe toate trei si mi-au placut, vi le recomand

    RăspundețiȘtergere
  2. robert1/17/2012

    una din cele mai frumoase povesti

    RăspundețiȘtergere