8 ianuarie 2012

Sebastian Darke - Philip Caveney

Vol I: Printul bufonilor
Sebastian Darke poartă o mulţime de responsabilităţi pe umerii săi fragili. Fiu al unui tată-om şi al unei mame-elf, băiatul îşi doreşte cu disperare să asigure familiei sale cele necesare traiului şi a hotărât în acest sens să continue profesia răposatului său tată - un comic renumit, un veritabil Prinţ al bufonilor. Nenorocirea este că Sebastian nu are talentul de a spune glume. împrumutând costumul de bufon al tatălui şi însoţit de bizonaurul său vorbitor (şi veşnic nemulţumit), Max, băiatul porneşte spre legendarul oraş Keladon, unde speră să fie primit la curtea regelui Septimus. Pe drum, întâlneşte un luptător micuţ, dar redutabil, Cornelius; o cunoaşte pe minunata şi fermecătoarea prinţesă Kerin; înfruntă briganzi sângeroşi şi îndeajuns de multe pericole, cât să se întrebe dacă a fost înţelept să părăsească siguranţa căminului. 

Vol II: Printul piratilor
Sebastian, Max si Cornelius se indreapta spre portul Ramalat, unde intentioneaza sa se imbarce si sa porneasca in cautarea comorii regelui piratilor, Capitanul Calinestra. Dar mai intai trebuie sa strabata intunecatul codru Geltane si sa supravietuiasca intalnirii cu vrajitoarea Leonora, cea care detine un secret infricosator. Vor ajunge ei vreodata sa descopere comoara piratului?


Vol III: Printul exploratorilor
Adanc in inima junglei din Mendip, Sebastian, Max si Cornelius sunt in cautarea orasului pierdut. Pe drum se intalnesc cu Jilith, o rasa de razboinici aflati in vesnica lupta cu inamicii lor, fiorosii si brutalii Gograth. Va putea Cornelius sa ii invete pe Jilith sa isi invinga dusmanii? De ce crede Keera, tanara din jungla, ca il cunoaste pe Sebastian? Va putea Max sa evite sa fie facut faramite?


Editura: Corint Junior

5 comentarii: