28 noiembrie 2011

Un basm modern - Holly Black

Vol I: Jertfa
Kaye,in varsta de saisprezece ani, traieste o viata de nomad modern. Apriga si independenta, ea calatoreste din oras in oras cu trupa de rock a mamei sale pana cand un atac neasteptat o forteaza sa se intoarca in orasul copilariei. Acolo, intr-un cartier muncitoresc din New Jersey, Kaye descopera ca este un pion fara voie intr-o lupta milenara pentru putere intre doua regate ale zanelor. O lupta care ar putea foarte bine sa o coste viata.

Vol II: Curajul
Cand tanara Valerie, de 17 ani, isi surprinde prietenul sarutandu-i mama, fuge de acasa si ajunge in New York. Acolo se imprieteneste cu un grup de tineri care locuieste in tunelurile metroului. Dar acestia nu sunt niste adolescenti obisnuiti, iar Valerie incepe sa constate lucruri ciudate cu privire la livrarile pe care le fac ei. Cand il intalneste pe Ravus, un trol, ea intelege ca pe langa lumea oamenilor, mai exista o alta, a zanelor.Valerie si prietenii ei incep sa fure din medicamentele pe care Ravus le livreaza, prin intermediul lor, zanelor,exilate in oras, insa o serie de crime printre zane ii face sa se intrebe daca Ravus nu este cumva un ucigas. Intre Valerie si Ravus se infiripa o suava poveste de dragoste,umbrita insa de intrigile zanelor.

Vol III: Tinutul fierului
în viaţă nu e niciodată uşor să-ţi găseşti locul, iar pentru Kaye este mult mai greu decât pentru alţii. Ea este un copil schimbat, locul ei nu ar trebui să fie printre oamenii muritori. Şi pe deasupra mai are şi alte probleme: prietenul ei tocmai a fost încoronat rege al Curţii Malefice, iar Kaye este prinsă la mijloc de intrigile celor două curţi de elfi, cea Benefică şi cea Malefică. împreună cu prieteni mai vechi, Corny, pe care îl veţi recunoaşte din Jertfa, şi Luis şi Dave din Curajul, Kaye va trebui să dea dovadă de bravură şi să-şi apere nu doar propria existenţă, ci şi pe cea a celor dragi.

Editura: Rao

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu