7 aprilie 2011

Cecelia Ahern

P.S: Te iubesc - P.S: I love you
Pastreaza amintirile noastre minunate, dar nu-ti fie teama sa-ti faci altele noi...” Indragostiti din copilarie, isi sorbeau cuvintele unul altuia, iar certurile lor se sfarseau in hohote de ras. Cand Gerry moare, Holly este distrusa: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei, nu mai este. Dar Gerry a promis ca isi va veghea mereu dragostea. Si se tine de cuvant: el ii lasa lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rand, in fiecare luna, vreme de un an, o vor calauzi cu delicatete sa ia viata de la capat. Pe masura ce deschide fiecare scrisoare, Holly intelege ca viata merge mai departe. Cu ajutorul prietenilor, al zgomotoasei si iubitoarei sale familii, ea invata sa rada, sa planga, sa cante, sa danseze, sa fie mai curajoasa ca niciodata. Vegheata de ingerul sau pazitor.

Suflete pereche - Where Rainbows End
Rosie si Alex - cei mai buni prieteni sau suflete pereche? Din copilarie, Rosie si Alex au fost mereu impreuna, la bine si la rau. Dar deodata , deodata sunt nevoiti sa se desparta, atunci cand Alex si familia lui se muta in America. Rosie se simte pierduta fara el. Apoi, tocmai cand e pe cale sa plece la Boston, pentru a fi alaturi de Alex, primeste niste vesti care ii schimba viata si care o vor tine acasa, in Irlanda. Legatura magica dintre ei ramane, dar oare poate supravietui prietenia lor, anilor si kilometrilor distanta - ca si unor noi relatii? Si mereu, in sinea ei, Rosie se intreba daca nu le este menit sa fie mai mult decat doar buni prieteni. Interpretarile gresite, intamplarile neprevazute sau, pur si simplu, ghinionul i-au tinut departe, pana acum. Vor risca ei oare totul - inclusiv prietenia - pentru adevarata dragoste? Ce rasturnari de situatii si ce surprize le rezerva soarta de data asta ...? "O poveste induiosatoare si captivanta despre iubire si prietenie." Company Inainte de a-si incepe cariera de scriitoare, Cecelia Ahern a absolvit Facultatea de Jurnalism si Media.

Prietenul nevazut - If you could see me now
In Orasul Inimilor, o femeie isi pastreaza inima ferecata.
Toate lucrurile din viata lui Elizabeth Egan au locul lor, de la ceasca de cafea din bucataria sa sclipitoare pana la borcanele de vopsea din firma ei de decoratiuni interioare. Ordinea si precizia ii tin viata sub control, departe de durerea si suferinta care au ranit-o in trecut. Singurul nor de pe cer e sora ei, Saoirse. O vijelie cu parul rosu, lasand in urma ramasite pe care Elizabeth se straduieste sa le adune, inclusiv fiul ei Luke, in varsta de sase ani. Fiind o mama fara voia ei, in acelasi timp incercand sa-si duca afacerea pe drumul cel bun are tot timpul ocupat, ceea ce nu-i lasa loc pentru a gresi sau a se distra. Pana cand, intr-o buna zi, un strain intra pe neasteptate in vietile lor. Ivan e un tip fara griji, spontan, mereu in cautarea aventurii, tot ce nu e Elizabeth. Dar Elizabeth nu stie mai nimic despre Ivan, cine este si daca e asa cum pare sau daca relatia lor care inmugureste are un viitor ... Plina de caldura si duiosie, marca inconfundabila a Ceceliei Ahern, Prietenul Nevazut e o poveste de suflet, in care a fost picurat un strop de magie.

Disparuti fara urma - A Place Called Here
Din copilarie, de cand colega ei de clasa a disparut, Sandy Shortt e obsedata de lucrurile pe care le pierde. Sa gaseasca devine telul ei, fie ca e vorba de soseta care a disparut in masina de spalat, cheile de la masina pe care le-a ratacit sau, mai grav, de oamenii care dispar din familiile lor. Sandy isi dedica viata gasirii acestor oameni disparuti, oferind familiilor indurerate o raza de speranta.
Jack Ruttle e un om disperat. A trecut un an de cand fratele lui, Donal, parca s-a evaporat. Considerand ca Sandy Shortt ar putea fi raspunsul la problemele lui, o contacteaza si pleaca sa o intalneasca.
Sandy dispare, la randul ei, dand peste locul si oamenii pe care-i cautase de o viata. O lume departe de cei pe care-i iubeste si de caminul de care fugise atata vreme. Sandy isi reia vechiul obicei cautatul. Oare va gasi drumul spre casa? Oare Jack va reusi sa o gaseasca?

Multumesc pentru amintiri - Thanks for the memories
Joyce Conway sufera un accident nefericit si are nevoie de o transfuzie de sange. Cand iese din spital, se muta la tatal ei pentru a depasi o casnicie ratata care o afectase profund dar e coplesita de un puternic deja-vu, sentiment pe care nu si-l poate explica. Isi aminteste lucruri pe care nu le-a trait, stie stradute pietruite din Paris pe unde nu calcase vreodata, are cunostinte nebanuite despre arta si arhitectura. Iar noaptea viseaza o fetita blonda intr-o rochita de balet, facand piruete.
Justin Hitchcock este divortat, singur si nelinistit. Ajunge la Dublin pentru a tine prelegeri despre arta si cunoaste o doctorita atragatoare, care il convinge sa doneze sange. Este primul lucru care ii iese drept din inima dupa multa vreme.
Cand Justin primeste un cosulet cu briose si un biletel pe care scrie doar Multumesc e sigur ca cineva ii joaca o festa. Dar apoi incepe sa primeasca si alte mesaje. Intrigat, Justin e hotarat sa afle cine le trimite. Ceea ce va descoperi ii va schimba viata pentru totdeauna.

Cadoul - The Gift
Lou Suffern este un om de afaceri prosper, surmenat, aflat într-o permanentă bătălie cu secundele. într-o dimineaţă geroasă, Lou îi oferă o cafea lui Gabe, un om fără adăpost – într-un acces de generozitate care nu îl caracterizează. Mai mult, îl angajează la serviciul de curierat intern.
Cum viaţa personală şi profesională a lui Lou se află la răscruce, iar Crăciunul se apropie, Gabe îi oferă un cadou magic, menit să-i reamintească ce preţios este timpul. însă oare poate acest om providenţial să-l ajute pe Lou să repare tot ce a stricat, înainte de a fi prea târziu?

Cartea viitorului - The Book of Tomorrow
Tamara Goodwin a avut mereu tot ce si-a dorit. A crescut intr-o vila luxoasa, cu plaja privata, un dressing cu haine de firma, pat cu baldachin si propriul jacuzzi. Cand, pe neasteptate, tatal ei moare, viata Tamarei si a mamei sale se schimba dramatic. Ingropate in datorii, ele sunt nevoite sa se mute la tara, intr-o casuta aflata in curtea castelului Kilsaney. Intr-o buna zi, un autobuz cu o biblioteca ambulanta trece pragul domeniului. Privirea Tamarei cade asupra unui volum legat in piele, cu lacat si incuietoare aurite. Ceea ce descopera acolo ii taie rasuflarea si ii zguduie lumea din temelii...
O carte plina de suspans si de mister, care vorbeste cu delicatete despre dragoste si prietenie.
Editura: ALL

6 comentarii:

  1. denisa neamt1/10/2012

    cecelia e preferata mea

    RăspundețiȘtergere
  2. buburuza1/15/2012

    cecelia are un stil foarte frumos si deloc complicat, va recomand cu drag cartile scrise de ea

    RăspundețiȘtergere
  3. simonica1/16/2012

    P.S: Te iubesc a fost prima carte pe care am citit-o de la cecelia si a fost dragoste la prima vedere, acum astept cu nerabdare urmatoarele carti

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am reusit inca sa citesc vreo carte a Ceciliei, dar am auzit ca sunt foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  5. loredana4/01/2012

    le am pe toate in limba engleza si le ador

    RăspundețiȘtergere
  6. tipa scrie foarte bine si povestile ei te ating la suflet

    RăspundețiȘtergere