15 martie 2012

Casa noptii - P.C. Cast, Kristin Cast



Semnul
“Zoey Redbird este o adolescentă de şaisprezece ani, a cărei viaţă o ia complet razna în momentul în care primeşte Semnul Nopţii. Aleasă să fie iniţiată în şcoala de vampiri, Zoey pleacă de acasă, un loc pe care îl urăşte de moarte din pricina tatălui vitreg, şi începe o aventură care îi schimbă total viaţa. Dezamăgită de prieteni, plină de îndoieli şi de nesiguranţă, puştoaica nu o are alături decât pe bunica Redbird, al cărei sânge cherokee îl poartă şi ea în vine. Ajunsă în Casa Nopţii, locul transformării ei în vampir adevărat, Zoey se va confrunta cu o altfel de existenţă, va trece prin întâmplări care îi vor confirma calităţile şi îi vor desăvârşi în cele din urmă destinul. Mai mult, va găsi acolo prieteni adevăraţi şi un loc căruia, în sfârşit, să îi aparţină.
Tradarea
„... Arătam cumplit. Eram palidă, iar sub ochi mi se desenau cearcăne vineţii. Desenele safirii de pe faţă, spate şi umeri contrastau puternic cu albul pielii şi cu petele ruginii de sânge de pe corp. Nu-mi scosesem colierul Fiicelor ?ntunericului. ?n lumina din baie, argintiul lănţişorului şi arămiul granatelor străluceau.
– De ce? am şoptit. De ce ai lăsat-o pe Stevie Rae să moară?
Nu aşteptam niciun răspuns şi nici n-am primit vreunul. Am intrat în duş şi am stat acolo o veşnicie, lăsându-mi lacrimile să se împletească cu apa şi sângele şi să se ducă departe.”
Viaţa lui Zoey devine, în sfârşit, frumoasă – a înţeles că a fost înzestrată cu puteri neobişnuite de către Zeiţa Nopţii şi este acum noua preoteasă a Fiicelor ?ntunericului. A început să se simtă acasă în Casa Nopţii şi are chiar un iubit... sau doi. Dar iată că în lumea oamenilor se petrec nişte crime îngrozitoare şi toate semnele par să conducă spre şcoala pentru vampiri. Ca şi cum lucrurile nu ar fi destul de complicate, moartea loveşte şi Casa Nopţii, exact când Zoey are mai multă nevoie de prietenii ei. ?n cele din urmă, ea trebuie să găsească în sine însăşi curajul de a înfrunta o trădare teribilă, care ar putea să-i distrugă sufletul şi să pună în pericol întregul univers al şcolii. Aventura continuă aşadar într-o carte incredibil de tenebroasă, frumoasă şi şocantă!
Aleasa
Forţele răului se pun în mişcare în Casa Nopţii, iar aventurile lui Zoey Redbird iau o întorsătură misterioasă. Cei care păreau că îi sunt prieteni se întorc împotriva ei, iar duşmanii declaraţi îi devin, în mod ciudat, prieteni. Aşa începe partea a treia a seriei, în care calităţile lui Zoey sunt puse la cea mai grea încercare de până acum. Stevie Rae, cea mai bună prietenă a protagonistei, este transformată în zombie şi încearcă din răsputeri să-şi păstreze umanitatea. Zoey nu are nici o idee despre cum o poate ajuta, dar este conştientă că totul trebuie să rămână secret faţă de toţi cei din Casa Nopţii, locul unde încrederea a devenit o calitate rară. Aşa cum rară, dar şi surprinzătoare, este şi situaţia în care se găseşte ea însăşi, aceea de a avea trei iubiţi, lucru care are potenţialul unui adevărat dezastru. Tocmai când pare că lucrurile nu pot fi mai rele de atât, încep să moară vampiri. De-adevăratelea. Curând, Zoey şi prietenii ei vor afla că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi...
Infruntarea
Am văzut o lume plină de violenţă, ură şi întuneric. Iar în întuneric erau creaturi atât de îngrozitoare, încât nici nu pot să spun ce erau. Nici… nici măcar nu puteam să le privesc. Am văzut sfârşitul lumii, a încheiat Afrodita cu glasul stăpânit de groază.” 
Marea Preoteasă a Casei Nopţii a declarat război oamenilor, iar Zoey ştie în adâncul inimii ei că acesta este un lucru greşit. Dar o va asculta oare cineva? Viaţa ei ia o întorsătură periculoasă, în vreme ce loialitatea îi este pusă la grea încercare, iar un demon străvechi se trezeşte din nou la viaţă. Aventura continuă într-un volum incredibil de tenebros, care te lasă cu răsuflarea tăiată!
Obsesia
"La marginea pajiștii, printre umbrele aruncate de copaci, s-a materializat o siluetă... lumina lunii cădea pe contururile line ale pielii lui dezgolite...M-am oprit. Oare imaginația mea o luase razna?- Șovăi, dragostea mea?La auzul vocii lui m-a străbătut un fior, iar un râset cumplit, batjocoritor, a fremătat printre frunzele copacilor."
Blocați în tunelurile din Tulsa, Zoey și prietenii ei trebuie să gândească o cale de a ține piept unor forțe malefice care amenință să-i nimicească pe toți. îngerul căzut Kalona, consortul Marii Preotese, își folosește puterile pentru a-i strânge sub vraja sa pe novicii și pe profesorii din Casa Nopții. Un secret vechi de secole ar putea distruge influența lui nefastă, dar oare Zoey se simte pregătită să facă față adevărurilor care ar putea ieși la iveală?
Tentatia
„Zoey nu era proastă. Știa că se petrece ceva. Era evident, dar Stevie Rae habar nu avea cum și-ar putea începe mărturia. Erau atâtea lucruri de explicat. Iar ea chiar nu-și dorise să se întâmple una ca asta.“
Secrete întunecate și suspiciuni nemărturisite amenință prietenia dintre Zoey și Stevie Rae. Neliniștită de legătura ei profundă cu A-ya, fecioara plăsmuită odinioară de femeile cherokee pentru a-l seduce pe maleficul Kalona, Zoey se luptă să-și înfrângă dorința de a-l iubi pe frumosul înger căzut, când acesta încearcă în fel și chip să o prindă în mrejele sale. încă o dată, întunericul amenință să pună stăpânire pe Casa Nopții.
Focul
“Spiritul lui Zoey se află în lumea de dincolo, făcut bucăţi. I-au fost luate vieţile anterioare, la fel şi amintirile... E pe cale să devină o Daoine Sidhe, o entitate nici moartă, nici vie – o făptură captivă pe tărâmul spiritelor, fără a cunoaşte mângâierea de a se afla împreună cu propriul său spirit.”
Când prietenii nu mai au încredere unii în alţii, întunericul îşi face apariţia şi aprinde focul...
Iertarea
“... Găseşte-o pe Zoey Redbird! Condu-mi spiritul la ea! Urmează legătura dintre noi! Dacă ea se află în Ţinutul Viselor, nu se poate ascunde de mine. Spiritele noastre se cunosc prea bine. Acum pleacă!”
Cât de strânse trebuie să fie legăturile de prietenie și cât de puternică afecțiunea, pentru a înlătura rănile unei inimi rănite?
Destined - in curs de aparitie, vara 2012
In aceasta carte,lupta epica dintre lumina si intuneric se concentreaza pe Casa Noptii din Tulsa.Zoey este acasa- locul de care a apartinut mereu- cu razboinicul ei gardian,Stark,care este alaturi de ea si este pregatit sa o infrunte pe Neferet. Kalona l-a eliberat pe Rephaim de sub constranegrea ei si, prin darul de umanitate a lui Nyx, el si Stevie Rae pot fi in final impreuna, daca Rephaim ar decide sa mearga pe calea zeitei si sa iasa din umbra tatalui sau. Dar este Zoey cu adevarat in siguranta?Stie ea cine ii este aproape?Si va castiga dragostea,cand este pusa la incercare de intuneric?
Hidden - octomrie 2012 USA


Editura: Litera

10 comentarii:

  1. Anonim4/29/2012

    ador cartile astea, sunt bestiale sper sa se faca film dupa fiecare carte pentru ca merita.

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de frumoasa e povestea, o ador. si eu sunt printre cei care spera din tot sufletul ca o sa fie ecranizate cartile....da doamne. Sunt superbe.

    RăspundețiȘtergere
  3. del mar4/29/2012

    OMG.....cartile mele preferate, ma bucur ca insfarsit pot sa citesc despre ele pe blogul tau....kiss kiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca iti place asa mult aceasta serie, e una din favoritele mele.

      Ștergere
  4. poienar cristina5/01/2012

    si eu vreau sa vad filme dupa cartile astea. sunt bestiale

    RăspundețiȘtergere
  5. dragonk5/03/2012

    seria asta e atat de tare si imi doresc sa se faca serial, dar sa fie la fel de bun cum e true blood, cu actori buni si talentati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la aceeasi chestie ma gandeam eu acum ceva timp si mie mi-ar placea sa vad serial in genul true blood(love it) facut dupa cartile astea si de ce zic in genul true blood, pentru ca ar fi ceva mai serios si mai fun o amestecatura fabuloasa. deocamdata visam.:)

      Ștergere
  6. vreau film, vreau film, vreau film

    RăspundețiȘtergere
  7. sa se faca film o data sau serial, super tari cartile

    RăspundețiȘtergere