27 martie 2012

Burn for Burn - Jenny Han & Siobhan Vivian

The start of a brand-new young adult trilogy about three very different girls who overcome their differences and band together to seek revenge on those who have wronged them, uncovering a supernatural secret about what brought them together and why in the process. Each book will rotate back and forth between the perspectives of all three characters.

18 martie 2012

The Hybrid Chronicles - Kat Zhang


Vol I: What's Left of Me

Eva and Addie started out the same way as everyone else–two souls woven together in one body, taking turns controlling their movements as they learned how to walk, how to sing, how to dance. But as they grew, so did the worried whispers. Why aren’t they settling? Why isn’t one of them fading? The doctors ran tests, the neighbors shied away, and their parents begged for more time. Finally Addie was pronounced healthy and Eva was declared gone. Except, she wasn’t…
For the past three years, Eva has clung to the remnants of her life. Only Addie knows she’s still there, trapped inside their body. Then one day, they discover there may be a way for Eva to move again. The risks are unimaginable-hybrids are considered a threat to society, so if they are caught, Addie and Eva will be locked away with the others. And yet…for a chance to smile, to twirl, to speak, Eva will do anything.

15 martie 2012

Casa noptii - P.C. Cast, Kristin Cast



Semnul
“Zoey Redbird este o adolescentă de şaisprezece ani, a cărei viaţă o ia complet razna în momentul în care primeşte Semnul Nopţii. Aleasă să fie iniţiată în şcoala de vampiri, Zoey pleacă de acasă, un loc pe care îl urăşte de moarte din pricina tatălui vitreg, şi începe o aventură care îi schimbă total viaţa. Dezamăgită de prieteni, plină de îndoieli şi de nesiguranţă, puştoaica nu o are alături decât pe bunica Redbird, al cărei sânge cherokee îl poartă şi ea în vine. Ajunsă în Casa Nopţii, locul transformării ei în vampir adevărat, Zoey se va confrunta cu o altfel de existenţă, va trece prin întâmplări care îi vor confirma calităţile şi îi vor desăvârşi în cele din urmă destinul. Mai mult, va găsi acolo prieteni adevăraţi şi un loc căruia, în sfârşit, să îi aparţină.
Tradarea
„... Arătam cumplit. Eram palidă, iar sub ochi mi se desenau cearcăne vineţii. Desenele safirii de pe faţă, spate şi umeri contrastau puternic cu albul pielii şi cu petele ruginii de sânge de pe corp. Nu-mi scosesem colierul Fiicelor ?ntunericului. ?n lumina din baie, argintiul lănţişorului şi arămiul granatelor străluceau.
– De ce? am şoptit. De ce ai lăsat-o pe Stevie Rae să moară?
Nu aşteptam niciun răspuns şi nici n-am primit vreunul. Am intrat în duş şi am stat acolo o veşnicie, lăsându-mi lacrimile să se împletească cu apa şi sângele şi să se ducă departe.”
Viaţa lui Zoey devine, în sfârşit, frumoasă – a înţeles că a fost înzestrată cu puteri neobişnuite de către Zeiţa Nopţii şi este acum noua preoteasă a Fiicelor ?ntunericului. A început să se simtă acasă în Casa Nopţii şi are chiar un iubit... sau doi. Dar iată că în lumea oamenilor se petrec nişte crime îngrozitoare şi toate semnele par să conducă spre şcoala pentru vampiri. Ca şi cum lucrurile nu ar fi destul de complicate, moartea loveşte şi Casa Nopţii, exact când Zoey are mai multă nevoie de prietenii ei. ?n cele din urmă, ea trebuie să găsească în sine însăşi curajul de a înfrunta o trădare teribilă, care ar putea să-i distrugă sufletul şi să pună în pericol întregul univers al şcolii. Aventura continuă aşadar într-o carte incredibil de tenebroasă, frumoasă şi şocantă!
Aleasa
Forţele răului se pun în mişcare în Casa Nopţii, iar aventurile lui Zoey Redbird iau o întorsătură misterioasă. Cei care păreau că îi sunt prieteni se întorc împotriva ei, iar duşmanii declaraţi îi devin, în mod ciudat, prieteni. Aşa începe partea a treia a seriei, în care calităţile lui Zoey sunt puse la cea mai grea încercare de până acum. Stevie Rae, cea mai bună prietenă a protagonistei, este transformată în zombie şi încearcă din răsputeri să-şi păstreze umanitatea. Zoey nu are nici o idee despre cum o poate ajuta, dar este conştientă că totul trebuie să rămână secret faţă de toţi cei din Casa Nopţii, locul unde încrederea a devenit o calitate rară. Aşa cum rară, dar şi surprinzătoare, este şi situaţia în care se găseşte ea însăşi, aceea de a avea trei iubiţi, lucru care are potenţialul unui adevărat dezastru. Tocmai când pare că lucrurile nu pot fi mai rele de atât, încep să moară vampiri. De-adevăratelea. Curând, Zoey şi prietenii ei vor afla că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi...
Infruntarea
Am văzut o lume plină de violenţă, ură şi întuneric. Iar în întuneric erau creaturi atât de îngrozitoare, încât nici nu pot să spun ce erau. Nici… nici măcar nu puteam să le privesc. Am văzut sfârşitul lumii, a încheiat Afrodita cu glasul stăpânit de groază.” 
Marea Preoteasă a Casei Nopţii a declarat război oamenilor, iar Zoey ştie în adâncul inimii ei că acesta este un lucru greşit. Dar o va asculta oare cineva? Viaţa ei ia o întorsătură periculoasă, în vreme ce loialitatea îi este pusă la grea încercare, iar un demon străvechi se trezeşte din nou la viaţă. Aventura continuă într-un volum incredibil de tenebros, care te lasă cu răsuflarea tăiată!
Obsesia
"La marginea pajiștii, printre umbrele aruncate de copaci, s-a materializat o siluetă... lumina lunii cădea pe contururile line ale pielii lui dezgolite...M-am oprit. Oare imaginația mea o luase razna?- Șovăi, dragostea mea?La auzul vocii lui m-a străbătut un fior, iar un râset cumplit, batjocoritor, a fremătat printre frunzele copacilor."
Blocați în tunelurile din Tulsa, Zoey și prietenii ei trebuie să gândească o cale de a ține piept unor forțe malefice care amenință să-i nimicească pe toți. îngerul căzut Kalona, consortul Marii Preotese, își folosește puterile pentru a-i strânge sub vraja sa pe novicii și pe profesorii din Casa Nopții. Un secret vechi de secole ar putea distruge influența lui nefastă, dar oare Zoey se simte pregătită să facă față adevărurilor care ar putea ieși la iveală?
Tentatia
„Zoey nu era proastă. Știa că se petrece ceva. Era evident, dar Stevie Rae habar nu avea cum și-ar putea începe mărturia. Erau atâtea lucruri de explicat. Iar ea chiar nu-și dorise să se întâmple una ca asta.“
Secrete întunecate și suspiciuni nemărturisite amenință prietenia dintre Zoey și Stevie Rae. Neliniștită de legătura ei profundă cu A-ya, fecioara plăsmuită odinioară de femeile cherokee pentru a-l seduce pe maleficul Kalona, Zoey se luptă să-și înfrângă dorința de a-l iubi pe frumosul înger căzut, când acesta încearcă în fel și chip să o prindă în mrejele sale. încă o dată, întunericul amenință să pună stăpânire pe Casa Nopții.
Focul
“Spiritul lui Zoey se află în lumea de dincolo, făcut bucăţi. I-au fost luate vieţile anterioare, la fel şi amintirile... E pe cale să devină o Daoine Sidhe, o entitate nici moartă, nici vie – o făptură captivă pe tărâmul spiritelor, fără a cunoaşte mângâierea de a se afla împreună cu propriul său spirit.”
Când prietenii nu mai au încredere unii în alţii, întunericul îşi face apariţia şi aprinde focul...
Iertarea
“... Găseşte-o pe Zoey Redbird! Condu-mi spiritul la ea! Urmează legătura dintre noi! Dacă ea se află în Ţinutul Viselor, nu se poate ascunde de mine. Spiritele noastre se cunosc prea bine. Acum pleacă!”
Cât de strânse trebuie să fie legăturile de prietenie și cât de puternică afecțiunea, pentru a înlătura rănile unei inimi rănite?
Destined - in curs de aparitie, vara 2012
In aceasta carte,lupta epica dintre lumina si intuneric se concentreaza pe Casa Noptii din Tulsa.Zoey este acasa- locul de care a apartinut mereu- cu razboinicul ei gardian,Stark,care este alaturi de ea si este pregatit sa o infrunte pe Neferet. Kalona l-a eliberat pe Rephaim de sub constranegrea ei si, prin darul de umanitate a lui Nyx, el si Stevie Rae pot fi in final impreuna, daca Rephaim ar decide sa mearga pe calea zeitei si sa iasa din umbra tatalui sau. Dar este Zoey cu adevarat in siguranta?Stie ea cine ii este aproape?Si va castiga dragostea,cand este pusa la incercare de intuneric?
Hidden - octomrie 2012 USA


Editura: Litera

12 martie 2012

Vampiratii - Justin Somper



Demonii Oceanelor
Este anul 2505. Oceanele au cucerit mare parte din uscat. La orizont se intrevede apariţia unei noi ere a pirateriei.
O furtună cumplită ii desparte pe cei doi fraţi gemeni, Connor şi Grace, distrugandu-le velierul şi obligandu-i să lupte pentru a-şi salva viaţa din incătuşarea rece şi nemiloasă a apelor oceanului.
Odată ajuns pe una dintre cele mai vestite corăbii de piraţi, Connor se vede nevoit să inveţe cum să manuiască sabia – dar va fi oare indeajuns de curajos pentru o viaţă de pirat?
Grace ajunge la bordul unei corăbii mult mai misterioase. Incuiată intr-o cabină, fetei i se promite că nu va păţi absolut nimic, cată vreme se supune regulilor misterioase ale căpitanului…
Vor putea gemenii să supravieţuiască vieţii pe mare şi să fie din nou impreună? Urmăriţi-le aventurile pe apele necunoscute ale unei noi lumi. Voiajul vampiraţilor e pe cale să inceapă… 



Adancurile mortii 
Nu vrei sa ajungi in adancuri… in adancurile mortii?”
Connor Tempest si bravii sai prieteni pirati au parte de-o pretioasa permisei in care nu-si doresc decat sa se relaxeze, sa stea la soare si sa se distreze. Intalnirea intamplatoare cu membrii echipajului de pe Lorelei pare sa le ofere tot ce-si doresc si chiar mai mult de-atat. Curand, Connor si tovarasii sai invata sa faca scufundari in uimitoarea lume de dincolo de suprafata oceanului. Tinerii pirati nu-si dau seama ca intra intr-o conjunctura care ii depaseste. In adancuri ii pandesc mari pericole – din care nu vor putea scapa daca nu dau tot ce au mai bun din ei.. 




Vremurile Terorii
Aventurile incredibile ale gemenilor Grace si Connor Tempest, precum si ale piratilor si vampiratilor continua…
Connor Tempest, la cei doar paisprezece ani ai sai, s-a integrat perfect in lumea piratilor. Dar loialitatea baiatului este impartita intre camarazi si Grace, sora lui.
Grace Tempest nu gaseste prea atragatoare viata de pirat. Fata nu-si poate indeparta sentimentul ca lucrurile nu merg deloc bine pe corabia vampiratilor. Va indrazni oare sa se intoarca la ei?
In aceasta continuare a primului volum, Vampiratii – Demonii oceanelor si dupa intamplarile din interludiul Vampiratii – Adancurile mortii, marile sunt mai dezlantuite ca oricand si un nou val al terorii ii ameninta pe Connor si pe Grace, precum si pe aliatii si dusmanii lor.
Capitanul sangelui
Gemenilor Grace si Connor Tempest nu le sunt deloc straine peripetiile si misterele. La scurt timp dupa ce au naufragiat, fiecare dintre ei descopera noi prieteni si dusmani in lumea celor care iubesc oceanul.
Connor trece prin mari incercari la bordul vestitei corabii pirateresti Diablo – indeosebi din momentul in care Moonshine, nepotul nesuferit al capitanului Wrathe, se alatura echipajului. Cand lucrurile sunt gata sa scape de sub control, Connor se vede nevoit sa actioneze, dupa care nu mai exista cale de intoarcere. Intre timp, Grace si Lorcan calatoresc spre Sanctuar. Acest lacas, situat in varful unui munte, este condus de gurul vampiratilor, Mosh Zu Kamal – singurul care il poate vindeca pe Lorcan de orbire. Mosh Zu este insa mult mai interesat de Grace, care, infruntand primejdiile ce-i asalteaza din toate partile, isi da seama ca soarta ei este legata strans de cea a vampiratilor…
Cu o multime de personaje memorabile si o actiune in ritm alert, aceasta aventura a VAMPIRATILOR este cea mai spectaculoasa si mai palpitanta de pana acum.
Black Heart
There’s a new ship of vampirates roaming the seas, leaving a trail of fear and devastation in its wake. When a high-profile pirate is slain, the Pirate Federation takes decisive action and begins training up a ship of dedicated vampire hunters.
Amongst the dynamic crew is young pirate prodigy Connor Tempest. Meanwhile, Connor’s twin sister Grace enjoys a bittersweet reunion with their mother, Sally, who has some important and shocking news for her daughter. As Grace uncovers the truth about her family’s past, she realises that she and Connor face a daunting and uncertain future. 


Empire of Night 
Welcome to the exciting new installment of the Vampirate series Empire of Night.
Sidorio, fuelled by grief and revenge, is intent on becoming King of the Vampirates and building a new empire to bring terror to the oceans. But he faces growing opposition from both the Pirate Federation and from the more benign vampirate realm, led by Mosh Zu and Lorcan Furey.
Twins Grace and Connor Tempest, still reeling from the recent discovery of their true parentage and its explosive implications, are thrust deep into the heart of the conflict. As old friends and foes are thrown together unexpectantly, the twins find their allegiances shifting in ways no-one could ever have imagined…
Join the Tempest twins in this fifth dramatic encounter as they battle for the empire of the Vampirates.
 


Editura: Corint Junior

7 martie 2012

Hobbitul - J. R. R. Tolkien


Hobbitul, preludiul trilogiei Stapanul inelelor, este povestea unor aventuri extraordinare prin care trece un grup de piticuti, in cautarea unei comori pazite de dragonul Smaug Magnificul. 
Participant fara voie in aceasta expeditie periculoasa, Bilbo Baggins, un hobbit iubitor de confort si lipsit de ambitii, isi descopera spiritul de aventura intr-o calatorie in care intanleste trolli, elfi, paianjeni uriasi, orci, dar si prieteni adevarati.



Editura: Rao

2 martie 2012

Midnight Dragonfly - Ellie James



 Vol I:  Shattered Dreams 
Sixteen-year-old Trinity Monsour wants nothing more than to live a normal life. But that isn’t as easy as it seems. Trinity is different. She isspecial. She sees visions, and for those she’s seen, it’s already too late. 
Trinity arrives on her aunt’s doorstep in New Orleans with virtually no knowledge of her mysterious heritage. She begins settling into life at a new school and even starts making friends. But all too quickly her dreams accelerate; twisted, terrifying visions of a girl locked in a dark room. And when the head cheerleader, Jessica, goes missing, Trinity knows she has no choice but to step forward with what she’s seen.
But people believe that Trinity has information about Jessica’s disappearance not because of a dream, but because she is involved. She iskind-of dating Jessica’s ex-boyfriend, Chase, and Jessica did pull a nasty prank on Trinity. Revenge seems like the likeliest scenario. 
Nothing prepares Trinity for the dark odyssey that ensues while searching for Jessica, including the surprising romance she finds with Chase, or the shocking truths she learns, not just about the girl who has gone missing, but the past that has been hidden from her.



Vol 1,5: Haunted Destiny
Teenage mystic Rachelle Dugas knows to expect the unexpected when she fills in for a friend leading a Haunted New Orleans tour. But when she decides to check out a haunted house on her own, nothing prepares her for the secrets lurking in the shadows—or the twist of destiny about to unfold.


Vol II: Broken Illusions
It’s Mardi Gras, but for 16 year-old psychic Trinity Monsour this is no time for celebration. Another girl is missing. Haunted by visions she doesn’t understand—of an empty street lined by crumbling old buildings, a terrified voice warning her to be careful, and a body lying motionless in the grass--Trinity embarks upon a dark odyssey she could never have imagined. She'll stop at nothing to better understand her abilities, convinced that doing so is the only way she can make sure the terrifying images she sees never actually happen. 
But it seems everyone wants to stop her. Her aunt is worried Trinity might discover secrets best left in the past. Her best friend, Victoria, is afraid Trinity is slipping away, her boyfriend, Chase, fears she’s taking too many chances, and the lead detective will barely let her out of his sight. Only one person stands by her side, and in doing so, he slips deeper and deeper into her heart—and her dreams—blurring the lines of reality and illusion. 
When the dust settles, one of them will be dead


Vol III: Fragile Darkness 
How do you stop someone you can’t see? For as long as she can remember, sixteen-year-old psychic Trinity Monsour has seen things before they happen. But now, in the wake of tragedy, her visions have gone dark. She can still feel, though, and the danger she senses swirling around a new friend sends her into the New Orleans party scene, where nothing is as it seems, surprises wait at every turn, and the last guy she wants to see is the one she needs the most: the mercurial Dylan Fourcade, part stranger, part friend, part so much more.
It’s the so much more that confuses her. How can she be drawn to someone she barely knows?
But whether she wants him there or not, he’s by her side, shadowing her every step of the way, until the darkness clears, and a shocking truth emerges—a truth that changes everything.